среда, 24 февраля 2016 г.

«Не такий страшний чорт...»


Минув ще один ігровий день в Чемпіонаті АЖИ по футзалу. І головною грою цього дня було протистояння сусідів по турнірній таблиці в Медіа-лізі: ФК «Ювентус» (4 місце, 29 очок і гра в запасі, тобто теоретично +3 очка) та ФК «Гладіолус» (3 місце, 32 очки).
Дана гра була важлива для обох команд з турнірної точки зору, оскільки давала змогу відірватися від свого переслідувача як мінімум на 3 очки. Тобто на кону стояли не 3, а цілих 6 очок.

Крім того, ця гра мала дати відповідь на запитання в якому стані на сьогодні знаходиться ФК «Гладіолус» і чи не була перемога у попередній грі над ФК «АЖИ» випадковістю.
Гра мала бути напруженою і цікавою. Річ у тім, що ФК «Ювентус», за словами організаторів турніру, наразі є однією із найсильніших команд у всьому чемпіонаті АЖИ з футзалу. А тому легкою прогулянкою вона не буде.

Як ви всі знаєте після проведення дозаявочної компанії ФК «Ювентус» оновився на половину. Це призвело до того, що всі свої поєдинки після цієї події він переміг. А в останній грі, яка відбувалася  в рамках ½ Кубку АЖИ  переміг лідера(!) Бренд-ліги MFC West. Цією перемогою ФК «Ювентус» переписав історію Кубка АЖИ (до цього часу жодна з команд Бренд-ліги не виходила в фінал). І на цьому зупинятися не збирається. У фіналі йому буде протистояти.ще один лідер Бренд-ліги ФК «ХИБМ»..

ФК «Гладіолус» уже зустрічався із ФК «Ювентус» після їх «апгрейду». Це була гра в ¼ фіналу Кубку АЖИ. В ній ФК «Гладіолус» зазнав поразки з рахунком 0-3. Так, у ФК «Гладіолус» у тій грі був неоптимальний склад. Та все ж це не виправдання.

Крім тієї гри в поточному чемпіонаті ФК «Гладіолус» зустрічався з ФК «Ювентус» ще два рази. Ці ігри закінчилися тріумфом ФК «Гладіолус» з рахунком 5-1 та 3-2 відповідно. Але тоді це була застаріла версія ФК «Ювентуса», яка грала «ни шатко ни валко». Сьогодні ж це «потяг» який набрав швидкість і  його, покищо, ніхто не зміг зупинити.

Цей факт не знітив гравців ФК «Гладіолус», які були злі на себе і на супротивника, який вибив їх із розіграшу медалей у Кубку АЖИ. А тому були налаштовані взяти реванш.

Ну все, вистачить про навколофутбольні баталії. Перейдемо до самої гри. Вона, як і передбачалося, стала прикрасою цього ігрового дня. А пристрасті в ній палали від першої до останньої секунди.

Першу частину першого тайму можна вважати розвідкою. Кожна із команд приглядалася до супротивника і не форсувала події. Небезпечні моменти раз за разом виникали у воріт, то однієї, то іншої команди. Але на їх сторожі стояли доблесні «лицарі» – воротарі. Вони не давали і найменшого шансу м'ячу перетнути лінію воріт.

Коли гра переступила через екватор першого тайму ФК «Гладіолус» почав масований наступ. І  у воріт ФК «Ювентус» почали з регулярною періодичністю виникати небезпечні моменти. Але довести їх до логічного завершення не вдавалося.

ФК «Ювентус» також не здався і в свою чергу бомбардував дальніми пострілами ворота супротивника.

Щоб якось заспокоїти гру гравці ФК «Гладолус» почали більше контролювати м'яч. Це не сподобалося гравцям ФК «Ювентус». Тому вони раз за разом доволі грубо почали зустрічали нападників ФК «Гладіолус». Це вилилося в те що на 22 хвилині гравці ФК «Ювентус» допустили 6 командний фол. 10 метровий штрафний удар взявся пробивати Олександр Воловик. Здавалося, що ось він той переломний момент, який дасть стратегічну перевагу одній з команд. Але на жаль. Після удару Олександра м'яч зрадницькі вдарився у стійку воріт і відскочив за бокову стрічку..

Після цього моменту пристрасті на полі уляглися. Гра заспокоїлася.  І до закінчення першого тайму жодних екстраординарних дій від жодної з команд ми не побачили. Отже, розв'язка відклалася на другу половину зустрічі.

З її початком малюнок гри дещо змінився. ФК «Ювентус», вирішив не відкладати в довгий ящик свої претензії на перемогу і відразу ринувся в бій. Гравці ФК «Гладіолус» були до цього готові. Вони без метушні відбивали навали супротивника. Особливо в цих діях відзначався Олександр Воловик, який раз по раз, як би вибачаючись за нереалізований 10 метровий,  випереджав гравців супротивника на прийому  і перехоплював м'яч. Цим самим вдавалося зводити нанівець усі атакувальні потуги супротивник.

Свої вдалі дії в захисті Олександр відразу спрямовував у атакувальне русло: розганяючи швидкі і гострі контратакувальні випади. Один із таких випадів на 28 хвилині змусив капітулювати воротаря ФК «Ювентус». Ось Олександр в центрі поля в черговий раз на швидкому кроці випереджає нападника ФК «Ювентус», технічно приборкує м'яч і виходить на ударну позицію. З першим його пострілом, на жаль, воротар ФК «Ювентус» справляється, а от повторний удар був ідеальний. М'яч здійнявся в гору і зняв паутину із правої дев'ятки воріт ФК «Ювентус» . Всі присутні в спорт-комплексі в захваті, особливо організатори!

Після пропущеного голу гравці ФК «Ювентус» заграли швидше і агресивніше. Вони  все частіше виходили на ударні позиції. Але Олександр Комірний, зазвичай, з ними справлявся. А якщо йому це в повній мірі не вдавалося, то на виручку приходили товариші по команді. ФК «Гладіолус»  намагався не сидіти в глухому захисті і постійно виводив на ударні позиції своїх нападників Юрія Пісклова та Олександра Сіренка. Але їм постійно не вистачало якогось мізеру, щоб подвоїти рахунок.

Такі гойдалки тривали до 47 хвилини. Доки нападник ФК «Ювентус» Олександр Ткач не наважився на дальній удар з району  пробиття 10 метрового штрафного удару. Олександр Комірний з ударом справився, але зафіксувати м'яч не зміг. Товариші по команді, в цей єдиний момент в грі, не встигли його підстрахувати. І тому гравець Ювентуса Гриценко Сергій, якого залишили без нагляду, опинився першим на м'ячі. Йому не склало проблем  добити м'яч  у пусті ворота.

Все потрібно було починати з початку. І що найголовніше гравці ФК «Ювентус» після забитого голу, як випили Red Bull, і «на крилах» почали стрімголов мчатися в перед. Вони намагалися незважаючи ні на що вирвати перемогу. і тому  збилися на навалу.

Та здаватися гравці ФК «Гладіолус» не збиралися. Вони окопалися і почали чекали свого шансу. І він їм випав на 49 хвилині. Олександр Воловик знову в центрі поля вдало грає на випередженні. Цими діями він залишає трьох гравці ФК «Ювентус» за своєю спиною і вивалюється з товаришами по команді (в три на одного захисника) на ворота ФК «Ювентус». Олександр приборкує м'яч на правій бровці і своєчасно пасує в район штрафної площі на Олександра Сіренка. Той без роздумів завдає гарматного пострілу. Але що це: воротар ФК «Ювентус» парирує його удар. Та приборкати м'яч він не може. Сфера відскакує в сторону, де знаходиться Юрій Пісклов, який спокійно переправляє шкіряного в сітку воріт.

2-1 і залишається грати трішки більше хвилини. ФК «Гладіолус стає в глуху оборону і готується до штурму. Але його так і не відбулося. Цьому завадило велике бажання гравців ФК «Ювентус» відігратися. По-перше, після розірашу  м'яч в центрі поля вони відразу його втрачають (просто випускають за межі поля), а по-друге, при спробі відібрати втрачений мяч вони допускають, не потрібний, 6 командний фол. Часу до закінчення гри залишалося обмаль. Тому доки Олександр Воловик встановлює м'яч на 10 метровій позначці він спливає. Та свистка немає. 10 метровий штрафний удар пробивається навіть після закінчення відведеного на гру часу. У Олександра Воловика є шанс зробити дубль в цьому матчі і таки реалізувати, хоча з другої спроби, 10 метровий удар. Та, на жаль, як і перший та і другий, 10 метровий він не реалізує. Воротар ФК «Ювентус» в падінні парирує його удар. Все свисток.

Та все ж, ПЕРЕМОГА, 2-1. ФК «Гладіолус» укріплює свої позицій на третьому місці, і залишає на попередньому рівні відрив від 2 і 1 місця.

Гарний матч. Гарний результат. Непогані шанси продовжити боротьбу за призові місця в чемпіонаті.
Минув ще один ігровий день в Чемпіонаті АЖИ по футзалу. І головною грою цього дня було протистояння сусідів по турнірній таблиці в Медіа-лізі: ФК «Ювентус» (4 місце 29 очків і гра в запасі, тобто теоретично +3 очка) та ФК «Гладіолус» (3 місце 32 очки). Дана гра була важлива для обох команд з турнірної точки зору, оскільки давала змогу відірватися від свого переслідувача як мінімум на 3 очки. Тобто на кону стояли не 3, а цілих 6 очок.

Крім того, ця гра мала дати відповідь на запитання в якому стані на сьогодні знаходиться ФК «Гладіолус» і чи не була перемога у попередній грі над ФК «АЖИ» випадковістю.
Гра мала бути напруженою і цікавою. Річ у тім, що ФК «Ювентус», за словами організаторів турніру, наразі є однією із найсильніших команд у всьому чемпіонаті АЖИ з футзалу. А тому легкою прогулянкою вона не буде.

Як ви всі знаєте після проведення дозаявочної компанії ФК «Ювентус» оновився на половину і тому всі свої поєдинки виграв. При цьому попередню гру в рамках ½ Кубку АЖИ він виграв у лідера(!) Бренд-ліги MFC West і тим самим вийшов у фінал. Там вони зустрінуться із командою ХИБМ.

ФК «Гладіолус» уже зустрічався із ФК «Ювентус» після їх «апгрейду». Це була гра в ¼ фіналу Кубку АЖИ, в якій ФК «Гладіолус» зазнав поразки з рахунком 0-3. Так, у ФК «Гладіолус» у тій грі був неоптимальний склад. Та все ж це не виправдання.
Крім тієї гри в поточному чемпіонаті ФК «Гладіолус» зустрічався з ФК «Ювентус» ще два рази. Ці ігри закінчилися тріумфом ФК «Гладіолус» з рахунком 5-1 та 3-2 відповідно. Але тоді це була застаріла версія ФК «Ювентуса», яка грала «ни шатко ни валко». Сьогодні ж це потяг який набрав швидкість і ніхто його не міг зупинити.

Цей факт не згнітив гравців ФК «Гладіолус», які були злі на себе і на супротивника, який вибив їх із розіграшу медалей у Кубку АЖИ. А тому були налаштовані взяти реванш.

Ну все вистачить про навколофутбольні баталії. Перейдемо до самої гри. Вона як і передбачалося була напруженою від першої до останньої секунди.

Першу частину першого тайму можна вважати розвідкою. Кожна із команд приглядалася до супротивника і не форсувала події. Небезпечні моменти раз за разом виникали у воріт то однієї то іншої команди. Але на їх сторожі стояли доблесні лицарі – воротарі. Вони не давали і найменшого шансу м'ячу перетнути лінію воріт.

Коли гра переступила через екватор першого тайму ФК «Гладіолус» почав масований наступ. І тому у воріт ФК «Ювентус» раз за разом почали виникати небезпечні моменти. Але довести їх до логічного завершення не вдавалося.

ФК «Ювентус» також не здався і в свою чергу бомбардував дальніми пострілами ворота супротивника.

Щоб якось заспокоїти гру гравці ФК «Гладолус» почали більше контролювати м'яч. Гравцям ФК «Ювентус» це не сподобалося, тому вони раз за разом доволі грубо зустрічали нападників ФК «Гладіолус». Це вилилося в те що на 22 хвилині гравці ФК «Ювентус» допустили 6 командний фол. 10 метровий штрафний удар взявся пробивати Олександр Воловик. Здавалося, що ось він той переломний момент, який дасть стратегічну перевагу одній з команд. Але на жаль після удару Олександра м'яч зрадницькі вдарився у стійку воріт і відскочив в сторону.

Після цього моменту пристрасті на полі уляглися. Гра заспокоїлася, а тому до закінчення першого тайму ніяких екстраординарних подій не відбулося. Отже, розв'язка відклалася на другий тайм.

З його початком малюнок гри дещо змінився. ФК «Ювентус» вирішив не відкладати в довгий ящик свої претензії на перемогу і відразу ринувся в бій. Та гравці ФК «Гладіолус» були до цього готові, і раз по раз відбивали навали супротивника. Особливо в цих діях відзначався Олександр Воловик, який раз по раз, як би вибачаючись за нереалізований 10 метровий, випереджав гравців супротивника і перехоплював м'яч. Цим самим він зводить нанівець усі атакувальні потуги супротивник.

Свої вдалі дії в захисті він відразу спрямовував у атакувальне русло: розганяючи швидкі і гострі контратакувальні випади. Один із таких випадів на 28 хвилині змусив капітулювати воротаря ФК «Ювентус». Ось Олександр в центрі поля в черговий раз на швидкому кроці випереджає нападника ФК «Ювентус», технічно приборкує м'яч і виходить на ударну позицію. З першим його пострілом, на жаль, воротар ФК «Ювентус» справляється, а от повторний удар був ідеальний. М'яч після його удару зняв паутину із правої дев'ятки воріт ФК «Ювентус» . Всі присутні в спорт-комплексі в захваті, особливо організатори!

Після пропущеного голу ФК «Ювентус» заграв швидше і агресивніше. Вони все частіше виходили на ударні позиції. Але Олександр Комірний, зазвичай, з ними справлявся. А якщо йому це не вдавалося, то на виручку приходили товариші по команді. ФК «Гладіолус» намагався не сидіти в глухому захисті і раз по раз виводив н ударні позиції своїх нападників Юрія Пісклова та Олександра Сіренка. Але їм постійно не вистачало якогось мізеру, щоб подвоїти рахунок.

Такі гойдалки тривали до 47 хвилини. Доки нападник ФК «Ювентус» не наважився на дальній удар з району 10 метрового штрафного удару. Олександр Комірний з ударом справився, але зафіксувати м'яч не зміг. Товариші по команді також не встигли його підстрахувати. І кращий бомбардир ФК «Ювентус», Олександр Ткач, був найпроворнішим і добив м'яч у пусті ворота. Все потрібно було починати з початку. І що найголовніше гравці ФК «Ювентус» після забитого голу, як випили Red Bull, і «на крилах» почали стрімголов мчатися в перед, намагаючись вирвати перемогу.

Та гравці ФК «Гладіолус» здаватися не збиралися. І чекали свого шансу. Він їм випав на 49 хвилині. Олександр Воловик знову в центрі поля вдало грає на випередженні, і залишаючи трьох гравці ФК «Ювентус» за спиною вивалюється з товаришами по команді (в три на одного захисника) на ворота ФК «Ювентус». Олександр приборкавши м'яч на правій бровці своєчасно пасує в район штрафної площі на Олександра Сіренка. Той без роздумів завдає гарматного пострілу. Але що це: воротар ФК «Ювентус» парирує його удар. Та приборкати м'яч він не може і сфера відскакує в сторону де знаходиться Юрій Пісклов, який спокійно переправляє шкіряного в сітку воріт.

2-1 і залишається грати трішки більше хвилини. ФК «Гладіолус стає в глуху оборону і чекає на навалу. Але бажання гравців ФК «Ювентус» відігратися було таким великим, що воно їм не допомогло, а навпаки перешкодило виправити ситуацію. По-перше, вони розігравши м'яч в центрі поля відразу його втрачають у простій ситуації (випускають за межі поля), а по-друге, коли ФК «Гладіолус» вводить м'яч вони відразу ринулися в атаку і намагаючись відібрати м'яч допускають 6 командний фол. Часу до закінчення гри залишалося мало, тому доки Олександр Воловик встановлював м'яч на 10 метровій позначці час гри скінчився. Та свистка немає. 10 метровий штрафний удар пробивається навіть після закінчення гри. Тому у Олександра Воловика є шанс зробити дубль в цьому матчі і таки реалізувати, хоча з другої спроби, 10 метровий удар. Та, на жаль, як і перший 10 метровий він не реалізує, воротар ФК «Ювентус» в падінні парирує його удар. Все свисток.

Отже, 2-1. ФК «Гладіолус» укріплює свої позицій на третьому місці, і залишає на попередньому рівні відрив від 2 і 1 місця.

Гарний матч. Гарний результат. Непогані шанси продовжити боротьбу за призові місця в чемпіонаті.

1 комментарий:

  1. Хорошая игра состоялась! Желание остановить "локомотив", набравшего неплохой ход, Ювентуса переросло в желанную победу! Так держать! И моё фирменное: "Гладиолус, УПЕРЁД!!!"

    ОтветитьУдалить

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.