пятница, 19 февраля 2016 г.

"Deadfootball: «Пацієнт скоріше живий…»


Мої вітання!!! Розпочинаємо, сподіваюся, щотижневу рубрику з оглядом матчів ФК «Гладіолус».

В переддень дня Всіх закоханих (дня св.Валентина) ФК «Гладіолус» проводив чергову зустріч в рамках Кубку АЖИ з футзалу. А саме із поточним лідером Чемпіонату АЖИ, однойменною із назвою чемпіонату командою ФК «АЖИ». Це була гра за розподіл місць з 5 по 8. За нагороди наша команда, на жаль, боротися припинила, ще два тижні тому, на стадії ¼  фіналу. Коли програла з рахунком 0-3 ФК «Ювентус».

Пересічному глядачу мало здатися, що після програшу в ¼ фіналу ігри за 5-8 місце для ФК «Гладіолус» будуть більше схожі за тренувальні. Та на ділі було не так. Головна причина крилася в тому що  в останніх 3-х іграх (одну в  кубку і дві в чемпіонаті) ФК «Гладіолус» не здобув жодного позитивного рахунку – три програші: дві з рахунком 0-3 і одну, найпершу та найприкрішу в серії програшів, з рахунком 3-2 (пропустивши переможний гол за 30 секунд до закінчення гри). Тому потрібно було реабілітуватися і налаштовуватися на позитивний лад.
І кращого опонента за ФК «АЖИ» для налаштування на переможну ходу не можна було і придумати. Лідер чемпіонату здаватися нікому точно не збирався, навіть у такій мало важливій грі, а тому обов'язково мав дати справжній бій. Так і сталося на ділі, в цей суботній слякотний і прохолодний вечір.

Гра розпочалася як і планувалося в 15-00. І відразу показала, що ніхто здаватися на милість супротивника не буде. ФК «Гладіолус» вказав, що йому перемога вкрай потрібна і взявся, з місця в кар'єр, штурмувати неприступну фортецю ФК «АЖИ». Здавалося, що ось-ось і вона не витримає і капітулює. Але, на жаль, для цього постійно не вистачало дрібниці, то пас піде в недодачу, то захисник в останню мить заблокує смертельний постріл. Так як зробив воротар ФК «АЖИ» коли Володимир Дегтярьов намагався добити не зафіксований ним м'яч. До речі в цьому епізоді судді вгледіли порушення, яке карається жовтою карткою. Так, порушення було, але жовта це вже перебір.

ФК «АЖИ» хоч і сидів в глухому захисті та все ж без бою здаватися не збирався. І шукав щастя біля чужих воріт в поодиноких контратаках. Одна із таких атак в середині першого тайму увінчалася успіхом.  Так. гравці ФК «Гладіолус» після своєї чергової невдалої атаки, не зуміли своєчасно розібрати  всіх гравців команди супротивника на своїй половині.  І нападник ФК «АЖИ» Коваленко Александр, який залишився без нагляду, з повна  скористався таким непорозумінням. Він наніс дальній і прицільний постріл. М'яч після його удару стряхнув стійку воріт ФК «Гладіолуса» і зрадницьки відлетівши в спину Олександру Комірному затріпотів в сітці воріт.

Така невдача ніскільки не згнітила ФК «Гладіолус», а ще більше розізлила. І в наступній атаці після розіграшу м'яча рахунок став нічийним. ФК «Гладіолус» вдалася зразково-показова атака. В якій після декількох точних пасів в дотик Олександр Воловик в падінні замкнув м'яч на дальній штанзі.

Здавалося що ось він той поштовх який має загнати в глухий кут ФК «АЖИ». А тому ФК «Гладіолус» кинув усі сили в атаку. І знову захопившись штурмом воріт ФК «АЖИ» пропустив контр наступ. В одній із атак Солдатенко Олексій скористався неузгодженістю дій атакуючої команди. Перехопив поперечний пас і вийшовши один на один з воротарем вколотив м'яч у сітку воріт.
Такий перебіг подій дещо вибив з колії гравців ФК «Гладіолус» і тому до кінця першого тайму їм так і не вдалося здійснити якісь хоч більш-менш осмислені дії. Хоча ініціатива так і залишалася у них.

В другому таймі, як і в першому, диригував і домінував  ФК «Гладіолус». І було відчуття що йому все таки скоро вдасть зрівняти рахунок. Гравці в фіолетовій формі раз за разом виходили на ударні позиції та довести діло до логічного кінця їм не вдавалося. Хоча здавалося що в деяких епізодах простіше забити гол в ворота ніж схибити. І так тривало до 36 хвилини, коли Андрій Чирва наважився на дальній постріл. М'яч після його удару по замислуватій траєкторії переметнув через голови захисників і потрапив під перекладину.

Після цього гра дещо заспокоїлася. З кожної сторони ще було декілька небезпечних моментів.  Але вони тільки були для статистики. Основний час так і залишився нічийним. Та оскільки розійтися миром в цій грі не можна, то на команди чекали ще два екстра-тайми по 5 хвилин.

В першому екстра-таймі гра проходила по тому самому сценарію, що і в основний час. ФК «Гладіолус» атакує, ФК «АЖИ» зрідка контратакує. Так тривало до середини тайму доки ФК «АЖИ» не захопився атакою. За цю необачність він відразу був покараний. Це Денис Корчагін вдало зіграв на перехопленні і вибив м'яч з під ніг останнього захисника ФК «АЖИ». М'яч відскочив в сторону воріт ФК «АЖИ». А тому Денис стрімголов рвонув йому в навздогін і випередивши воротаря супротивника парашутом направив шкіряного в ворота. 3-2. І інтрига закрутилася ще сильніше.

Гравці ФК «АЖИ» кинули всі резерви в бій (вийшов п'ятий польовий гравець). І якщо до кінця першого тайму їм розіграти п'ятого не зовсім вдавалося, то в другому екстра-таймі вони взяли ініціативу в свої руки. Але плодів їм це не принесло. Воротар ФК «Гладіолус» і всі гравці що були присутні в той момент на полі вдало виконували свої обов'язки і так і не дали зрівняти рахунок. А на останній секунді Артему Новосьолову навіть вдалося перехопити м'яч. І в разом із фінальною сиреною завдати прицільного удару із своєї половини поля і поставити крапку в цій цікавій грі.

Отже 4-2. І ФК «Гладіолус» через два тижні розіграє 5-6 місце у грі з ФК «Шторм».

Перша Victoria за тривалий період. Початок є! Його потрібно продовжити в наступну суботу. В цей ігровий день ФК «Гладіолус» поміряється силами в чемпіонаті з ФК «Ювентус». Це гра за 6 очок. Річ у тім, що ФК «Ювентус» (4 місце 29 очок) уже впритул приблизився в турнірній таблиці до ФК «Гладіолус» (3 місце 32 очки, ще й має гру в запасі).

До речі ФК «Ювентус» в півфіналі несподівано переміг головного фаворита Кубка АЖИ MFC West з рахунком 2-3. І вийшов в фінал. Це говорить що ФК «Ювентус» грізний супротивник. тому гра буде доволі складна. Скажемо лише, те що ключовим фактором перемоги андердога (ФК «Ювентус») у грі з MFC West стала:
- правильно обрана стратегія: гра «від оборони» з швидкими  контратаками. Ці швидкі випади і принесли левову частку голів команди. Тільки один гол ФК «Ювентус» забив не після швидкого випадку, а після стандартного положення (штрафного). Хоча і його вони заробили після швидкісної контратаки;
- феноменальний фарт який відводив шкірного від сітки воріт ФК «Ювентус» всю гру. Особливо щастило ФК «Ювентус» в заключні хвилини гри. Саме тоді гравці MFC West декілька разів мали зрівнювати рахунок (удари завдавалися з меж штрафної площі), але Старик Хотабич своїми чарами зводив їх потуги на нівець, то штангу в сторону пересуне, то м'яч направить у воротаря!!!

Фарт він приходящий, а от швидкі атаки це те чого слід остерігатися. І хоча ФК «Ювентус» після дозаявочної компанії, ще не знав горячі поразки (ні у кубку, ні в чемпіонаті), та все ж непереможних команд не буває. Тому просто граємо у свою гру і все вдасться.

Борітеся – поборете!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.