четверг, 10 марта 2016 г.

Перегони тривають...


Рівень будь-якої команди та її перспективи на титул пізнаються не у іграх з лідерами, а у протистояннях з аутсайдерами.
Підійти в найкращому розплодженні духу до гри з сильним супротивником і викластися на повну доволі просто. А от бути в тонусі у грі з аутсайдером справа нелегка. Завжди присутня зверхність і недооцінка свого супротивника. Це зазвичай виливається у непередбачувані втрати, які на фініші можуть позбавити команду омріяних нагород.

Тому, на кожну гру (незалежно від статусу опонента) слід налаштовуватися, як на останню. Такий настрій це практично половина загального успіху. Однак досягти його вдається не завжди. І навіть якщо ви налаштовані правильно, то і в цьому разі немає 100% впевненості у перемозі. Хоча це більше виключення із правил ніж закономірність. Але якщо підходити до гри в «шапкозакидницькому» настрої (переможемо на одній нозі), то нічого гарного не чекайте.

Саме в такому настрої підходили до гри в рамках Чемпіонату АЖИ гравці ФК «Гладіолус» проти одного з аутсайдерів ФК «Слобода». Дві попередні гри з ФК «Слобода» закінчилися впевненою перемогою ФК «Гладіолус» 3-1 та 7-4, відповідно. Тому всі були впевнені, що ця гра буде простою прогулянкою.

На жаль, сталося не так як гадалося. І прохідний поєдинок виявився одним із найважчих протистоянь у цьому році.

Гра розпочалася ні шатко, ні валко. ФК «Гладіолус» не форсував подій і кволо перекочував м'яч по полю. ФК «Слобода» такий розвиток подій влаштовував. Вони вправно захищалися та інколи робили обережні вилазки до воріт ФК «Гладіолус».

Такий спокійний темп обраний гравцями ФК «Гладіолус» зіграв з ними злий жарт. Вони розслабилися і втратили пильність. І тому на 6 хвилині проґавили різкий випад ФК «Слобода», який закінчився прицільний ударом Дмитра Бурдейного.

Цей гол, здалося пробудив їх від сплячки. Гравці ФК «Гладіолус» зарухалися, і в наступній же атаці Олександр Воловик зрівнює рахунок (1-1). Забивши гол вони знову зупинилися. І заспівали: «Наша пісня гарна, нова, починаймо її знову». Цим відразу скористалася ФК «Слобода». Вони знову зусиллями того ж Дмитра Бурдейного вийшли вперед (1-2).

Цей пропущений гол дещо вибив гравців ФК «Гладіолус» з рівноваги. Гра розладилася. І щоб її намацати доводилося чекати цілих 10 хвилин. Та коли це сталося ФК «Гладіолус» протягом двох хвилин не тільки зумів зрівняти рахунок (гол на рахунку Олександра Воловика), а й вийти в перед (у ворота супротивника сферу увігнав Андрій Чирва). Здавалося що ось той поштовх, який покаже хто є хто. Та нажаль. Прокинутися від сплячки не так просто. А «злий геній» Дмитро Бурдейний за лічені хвилини зрівнює рахунок (3-3). І команди ідуть на відпочинок.

На перший погляд нічого страшного. Рахунок нічийний. Грати ще цілий тайм і ще є час розставити все по своїх місцях. Хоча останній пропущений гол знову розладив тільки-но знайдене порозуміння між гравцями ФК «Гладіолус». І тому постало запитання: чи вдасться відразу після перерви його відшукати?

Відповідь була невтішна. Другий тайм також розпочався з кволого перекочування м'яча гравців ФК «Гладіолус». Цей сонний футбол, як і в першому таймі був на руку ФК «Слобода», що і вилилося у пропущені голи.

Спочатку Вадим Усов виводить вперед ФК «Слободу». Йому відразу відповідає Олександр Воловик (4-4). Але в наступні дві хвилини шальки терезів схиляються у бік ФК «Слобода». Вадим Усов і Дмитро Бурдейний по черзі двома влучними пострілами показали, що ніхто здаватися на милість сильніших не збирається (4-6).

Два пропущені голи взагалі повергли в шок гравців ФК «Гладіолус». Вони почали нервувати і пропускати контрвипади. Та дякуючи стражу воріт ФК «Гладіолус» Олександру Комірному ці атаки залишилися не результативними.

Водночас як зламати опір супротивника було неясно. В думках промайнуло: «От і все».

Річ у тім, що втрата хоч одного очка в грі з аутсайдером була рівноцінна смерті. В один момент це перекреслювало всі намагання ФК «Гладіолус» втрутитися в боротьбу за першу сходинку. До гри відрив ФК «АЖИ» (1 місці 43 очка) від ФК «Гладіолус» (3 місце, 35 очка) складав 8 пунктів І давати лідеру ще більшу фору уже не можна. До кінця чемпіонату лишилося не так багато ігор, а тому надолужити згаяне навряд вдасться. Крім того ФК «Ювентус» (4 місце, 32 очка) практично дихає в спину ФК «Гладіолус», і так і чекає на шанс скоротити відставання. А враховуючи феноменальну форму ФК«Ювентус» і їх піднесений настрій після перемоги в Кубку АЖИ, давати їм шанс скороти відставання не можна.

Ця невтішна картина стояла перед очима практично в кожного. Всі зрозуміли що відступати немає куди. Вони відразу перебудувалися, включили підвищену передачу і полетіли. За наступні 10 хвилин гри в шаленому темпі їм вдалося не тільки скоротити різницю в 2 голи та вийти в перед, а й створити прийнятний гандикап у 4 голи. Шкіряного у сітку воріт ФК «Слобода» три (!) рази послав Олександр Сіренко (загалом на його рахунку покер), двічі Олександр Воловик і одного разу Денис Корчагін (10-6). Після цього переможець був визначений.

Але ФК «Слобода» навіть в такому безвихідному становищі здаватися не збиралася. Тільки ФК «Гладіолус» повірив у перемогу і заспокоївся, як Артем Хабібулін скорочує розрив до 3 м’ячів. Пропущений гол ще більше розізлив гравців ФК «Гладіолус», які знову пришвидшилися. За останні три хвилини, які лишалися до закінчення гри, вони ще три рази залишили автограф у воротах ФК «Слобода». Двічі це робить Олександр Воловик (загалом він здійснив гекса-трик) та один раз Чирва Андрій (на його рахунку дубль).

Отже, кінцевий результат - перемога ФК «Гладіолус» 13-7. На перший погляд розгром, але за змістом непереконлива і валідольна гра. Хоча, як кажуть «гра забувається, результат залишається». Добре що все закінчилося перемогою. Сподіваємося що ця гра буде урок на майбутнє. Слабких супротивників не буває!

Варто сказати також декілька слід про наших супротивників. В цьому ж турі зустрічалися 1 і 2 команди Чемпіонату ФК «АЖИ» та ФК «Мобільна вежа». Перемогу святкував ФК «Мобільна вежа». Такий результат на руку саме ФК «Гладіолус». І хоч відрив від 2 місця не змінився (2 очка), та його не так важко ліквідувати. Для цього є гра в наступному колі. А от скорочення відриву від ФК «АЖИ» до 5 залікових балів залишає гарні шанси на боротьбу за перше місце в чемпіонаті...

Перегони тривають!!!

1 комментарий:

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.