пятница, 4 марта 2016 г.

«Перший млинець комом…», або

Тренування з підвищеною відповідальністю


Ось і закінчився останній ігровий день Кубку АЖИ з футзалу, який розставив всі крапки над «і» та визначив усіх переможців і призерів.
ФК «Гладіолус» вибув із розіграшу призових місць ще на стадії ¼ фіналу поступившись ФК «Ювентус». Тому йому залишилося боротися тільки розподіл місць з 5 по 8. В першій грі в рамках цього розподілу ФК «Гладіолус» в додатковий час переміг ФК «АЖИ» з рахунком 4-2. Ця Victoria дала їм шанс розіграти з ФК «Шторм» 5-6 місце.

За великим рахунком ця гра була більше тренувальною ніж офіційною. Оскільки немає великого значення, яке ви місце займете якщо воно не призове. Тому цей матч гравців ФК «Гладолус» готові були провести із «спущеними рукавами», хоча і протистояти їм мав один із лідерів Бренд-ліги (2 місце). З таким підходом до гри нічого гарно вийти не могло. Тим паче, що розслабленість не кращий приятель у грі з будь-яким супротивником, не те що з таким грізним як ФК «Шторм». Це і показала гра. Та не будемо забігати наперед.

Розпочалася гра з того, що у найпершій же атаці ФК «Гладіолус» вдалося відзначитися. Після стартового свистка Андрій Чирва пройшов по лівій бровці, попутно здійснивши два «фінти-Зідана», потужно пробив в праву дев'ятку. 1-0.

Такий початок трішки приголомшив ФК «Шторм». І повністю розслабив гравців ФК «Гладіолус». Вони «розкрили крила» і стрімголов помчалися в перед. Та на жаль скористатися розгубленістю супротивника вони не змогли. І причина в цьому крилася не у вдалих діях оборонців ФК «Шторм», а в самих гравцях ФК «Гладіолус». Вони не забивали раз-по-раз із вбивчих позицій.

ФК «Шторм», як досвідчений боєць, що був посланий в «нокдаун» на початку поєдинку, перетерпів все. І, оговтавшись, дав відсіч. Гравці ФК «Гладіолус» не вгледіли за Константином Чуєвим і той відновив «статус кво».

Після цього гра почала проходити на зустрічних курсах. До середини тайму ні одній команді не вдавалося схилити шальки терезів на свою користь. Але, як тільки гра переступила через цю позначку, Олександру Воловику вдався прицільний дальній постріл в нижній лівий кут воріт. 2-1.

Водночас втримати перевагу до кінця тайму гравцям ФК «Гладіолус» не вдалося. ФК «Шторм» вдалося, знову, піднятися після цього потужного удару. Захопившись атакою ФК «Гладіолус» прогавив контр випад супротивника, який увінчався голом у виконанні Романа Сєдих. І все потрібно було розпочинати спочатку.

Початок другого періоду цього «кулачного» бою був таким же безкомпромісним, як і початок першого. За винятком того що голів жодна з команд не забивала. Причому гравці ФК «Гладіолус» були набагато ближчими для того щоб вийти в перед. Але м'яч з якихось невіданих і містичних причин вперто не йшов у ворота. Хоча здавалося, що ось-ось він там опиниться.

Та проти такого розвитку подій був проти ФК «Шторм». Він, як досвідчений боєць, просто вичікував доки супротивник відкриється. І сталося це відразу після того як другий тайм перевалив за половину. В цей момент гравці ФК «Шторм» пішли в масований контрнаступ. І протягом чотирьох (!) хвилин Роман Сєдих, Ігор Лунькін та Олексій Масалов по черзі нанесли три болючі влучні удари, які відправили в глибокий «нокдаун» ФК «Гладіолус» (2-5).

Такий розвиток подій повністю вибив ФК «Гладіолус» з рівноваги. Вони почали нервувати і здійснювати невиправдані помилки. Це призвело до того, що за дві хвилини до кінця матчу Ігорь Лунькін ще раз розписався у воротах Олександра Комірного (2-6).

Тільки після цього голу ФК «Гладіолус» дещо прийшов у себе і кинувся навздогін. І як би це було не дивно та їм це вдалося. За наступну хвилину вдалося скоротити відставання в рахунку до 2-х голів. Голами відзначилися Сергій Децюра і Володимир Дегтярьов. Та вже було запізно не вистачило ні сил, ні часу.

Але все рівно гравці ФК «Гладіолус» не полишали спроби зрівняти рахунок, або хоча б його скоротити. Але вони не тільки не увінчалися успіхом, а і зіграли з ФК «Гладіолус» злий жарт. Захопившись атакою гравці ФК «Гладіолус» не встигли повернутися в захист і за 10 секунд до закінчення гри Олексій Масалов поставив жирну крапку в цій грі. 4-7 перемога ФК «Шторм».
Чесно скажемо на такий розгромний рахунок ФК «Гладіолус» не заслужив. Хоча це має стати гарним уроком на майбутнє - щоб перемогти слід докладати всіх наявних зусиль і розслаблятися не можна ні на секунду.

Щоб ж стосується загального виступу ФК «Гладіолус» в цьогорічному Кубку АЖИ, то результати хоч і не плачевні та все ж не втішні. Але впадати у відчай не будемо. Були гарні матчі, опираючись на які можна стверджувати, що наступного року все буде набагато краще. Будемо сподіватися, що це «Перший млинець комом…»

Переможцем Кубку АЖИ став ФК «Ювентус», який у рівній і безкомпромісній боротьбі переміг у серії післяматчевих пенальті ФК «ХІБМ» (основний час 1-1, пенальті 4-3). Видався напружений і видовищний матч. Рахунок в середині першого тайму відкрив ФК «Ювентус». Гравцям цієї команди вдалася фірмова стрімка контр атака, яку завершив Олександр Ткач. ФК «ХІБМ» вдалося відновити паритет наприкінці зустрічі. Рахунок зрівняв влучним пострілом Віктор Подоляка. Після голу ініціативу перехопив ФК «ХІБМ». Гравці цієї команди домінували після цього як до кінця основного часу матчу, так і в додатковий час. Хоча забити вдруге так і не змогли. Матч закінчився внічию і все вирішувала «футбольна лотерея» – пенальті. І в ній переможцем виявився ФК «Ювентус».

Водночас після першого удару, який стряс штангу воріт ФК «ХІБМ», так не здавалося. Аж до останнього удару гравця ФК «ХІБМ» більш ніхто не хибив. І коли він підходив до удару вже всі бачили ФК «ХІБМ» переможцем. На жаль, футбольні боги бачили все по іншому. Розбіг. Удар. Воротар і м'яч летять в різні сторони і… м'яч не потрапляє в площину воріт.
Далі лотерея пішла «до першого промаху». І такий промах допустили гравці ФК «ХІБМ».

Вітаємо ФК «Ювентус» з перемогою!!

Третє місце зайняв MFC West, який декласував ФК «Дівайс» з рахунком 8-1.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.