четверг, 24 марта 2016 г.


П’ять краще ніж чотири!


От і стартувало останнє коло Чемпіонату АЖИ з футзалу. ФК «Гладіолус» розпочав його поєдинком із командою організаторів турніру ФК «АЖИ».

Уже традиційно ігри між цими командами викликають чималий ажіотаж і інтерес. Річ у тім, що вони більшу частину усього Чемпіонату ішли "ніздря в ніздрю", по черзі змінюючи один одного на вершині турнірної таблиці.

Так, тривало до початку третього кола. Доки в очній зустрічі із ФК «АЖИ» ФК «Гладіолус», при доволі гарній і змістовній грі, поступився з рахунком 4-2. До цього ФК «Гладіолус» в двох попередніх іграх з командою організаторів одержував впевнені перемоги 7-3 та 6-3, відповідно. Також Victoria ФК «Гладіолус» святкували і над ФК «АЖИ» в рамках розіграшу 5-8 місця на Кубку АЖИ. Але в тій грі перемога з рахунком 4-2 дісталася лише у додатковий час. Основний час закінчився з нічийним рахунком 2-2..

Поразка в Чемпіонаті на початку третього кола надломила ФК «Гладіолус». І почалася «чорна» смуга невдач, яка призвела до того, що в середині третього кола (до гри з ФК «Ювентус») ФК «АЖИ» вдалося одноосібно очолити турнірну таблицю і відірватися на цілих 8 залікових пунктів. Такий відрив і не переконлива гра здалося поставили хрест на намірах ФК «Гладіолус» поборотися за чемпіонство. Тим паче, що на той момент ФК «Гладіолус» скотився на третю сходинку таблиці рангів пропустивши в перед також і ФК «Мобільна вежа» (відрив від останніх 2 залікові пункти).

Та після гри з оновленим ФК «Ювентус» і перемоги з рахунком 2-1 зажевріла примарна надія на вихід із кризи. А оскільки попереду ще були по одній очній грі з головними конкурентами. то «Чим чорт не жартує!!!». І тут на допомогу прийшов ФК «Мобільна вежа» який переміг в очній дуелі ФК «АЖИ» (2-0) і скоротив, як своє відставання від ФК «АЖИ» (до 3 пунктів), так і ФК «Гладіолус» (до 5 пунктів).

І ось настав час «Х». Гра за надію, за шанс поборотися за чемпіонство. 

Суперники вже неодноразово зустрічалися в цьому Чемпіонаті тому гра розпочали без розвідки. Кожен із колективів прекрасно уявляв на що здатний його опонент.

Після стартового свистка гравці ФК «Гладіолус» захопили ініціативу і без оглядки на тили ринулися в атаку. Гравці ФК «АЖИ» не заперечували проти цього. Вони зайняли захисні позиції та вирішили шукати щастя в контратакувальній грі.

Штурм воріт ФК «АЖИ» на першій хвилині гри був масованим і вмілим. Та забити відразу швидкий гол не вдалося. Захисні порядки ФК «АЖИ» не тільки не здригнулися, а й перевершили себе.

Спочатку після удару нападника ФК «Гладіолус» найрозторопнішим на підбиранні виявився Олексій Солдатенко. Він, після відскоку виявився найпрудкіший і проштовхнув м'яч повз ногу стража воріт ФК «Гладіолус», який вийшов на перехоплення. Через мить подібною помилкою скористався Олег Аврамов. Він вдало підібрав м'яч на чужій половині поля, підробив його під праву ногу і вправно пробив, між двох гравців ФК «Гладолус» і  повз воротаря, у правий нижній кут (2-0).

Гравці ФК «Гладіолус» після пропущеного голу були в розпачі. Вони і далі по звичці продовжували атакувати. Та на жаль відквитати хоч один м'яч, їм відразу не вдалося. Але було відчуття що найцікавіше ще попереду. Вони зможуть все перевернути з ніг на голову.

Тільки гра почала налагоджуватися (почали виникати небезпечні моменти біля воріт ФК «АЖИ»), прийшла біда звідки її не чекали. Воротар ФК «Гладіолус» Олександр Комірний на рівному місці зазнав пошкодження (бажаємо йому якнайшвидшого одужання!). Запасного воротаря у ФК «Гладіолус» не було, тому на ворота став польовий гравець Олександр Воловик. Вимушена заміна воротаря на польового гравця не тільки не ослабила ФК «Гладіолус», а тільки ще більше згуртувала. Як кажуть: «Не було б щастя, так нещастя допомогло».

Гравці ФК «Гладіолус» стали більш уважніше грати в захисті і не давали завдавати ударів по своїм воротах. До речі Олександр Воловик проявив себе блискуче, як в рамці, так і при підключенні до атак, в якості «п’ятого» польового гравця. Саме його дії, авансом, збільшували шанси ФК «Гладіолус» на остаточний позитивний результат.

Та час ішов, а рахунок не змінювався. Хоча відчуття забитого голу уже витало у повітрі. За одну хвилину до кінця першого тайму гравцям ФК «Гладіолус» вдався «гол в роздягальню». Після відмінного розіграшу зайвого гравця Андрію Жолонскому вдалося добити м’яч в пусті ворота і скоротити відставання (2-1). Гра налагоджується. А попереду ще цілий тайм.

Другий тайм розпочався, як і попередній, з масованих атак ФК «Гладіолус». Після забитого голу вони окрилені успіхом полетіли зрівнювати рахунок. Довго чекати на гол не довелося. Через хвилину після початку тайму Олександр Сіренко вдало розібрався із опонентом перед воротами суперника і зрівняв рахунок (2-2).

Та не довго «музика грала» і гравці ФК «Гладолус» раділи цьому успіху. ФК «АЖИ» в одній із наступних атак знову вийшов в перед. Віталій Зуб вдало прокинув м'яч повз захисника і випередивши воротаря, який вийшов на перехоплення, відправив м'яч у ворота (2-3).

Доволі нелогічний і незакономірний гол. Це розуміли і гравці ФК «Гладіолус», які і надалі продовжували безупинно атакувати. І через лічені секунди одна з атак принесла свої плоди. Гравці ФК «Гладіолус» в черговий раз розмістився на половині поля ФК «АЖИ» і вдало розігравши «п'ятого» зрівняли рахунок. М'яч на дальній штангу замкнув Олександр Єрмак (3-3).

Забивши гол гравці ФК «Гладіолус» почав грати більш обережно, але не менш гостро. Їм просто набридло грати в «наздоганялки». Вони і надалі впевнено розігрували «п'ятого». А у випадку втрати м'яча дружньо і переконливо вступали в пресинг. Тим самим не даючи жодної змоги завдати удару по воротах. Принагідно відзначимо, що за другу половину гри гравці ФК «АЖИ» завдали по воротах ФК «Гладіолус» незначну кількість ударів. А в площину потрапили тільки пару з них.

Тотальний контроль м'яча і перевагу на всіх ділянках поля вдалося втілити в гол лише в середині тайму (37 хвилина). Розіграш м'яча по периметру закінчився ударом по воротах. М'яч воротар ФК «АЖИ» відбив, але той зрадницьки покотився повз лінію воріт в сторону кутового прапорця. Володимир Дегтярьов, який перебував не далеко від нього хутко зметикував, Він наздогнав шкіряну кулю в метрі від воріт, знаходячись до них спиною, і не задумуючись пробив п'яткою собі в проти хід. Такого розвитку подій ніхто із захисників ФК «АЖИ» не очікував, а тому м'яч самовпевнено, попутно зачепивши когось із них, перетнув лінію воріт (4-3)

Забитий гол тільки додав наснаги гравцям ФК «Гладіолус», які заграли ще впевненіше і веселіше. Футболісти ФК «АЖИ» кинули всі сили на те щоб відігратися. Вони, навіть, зняли воротаря і пішли в наступ у п'ятьох. Але їм не завжди, навіть, вдавалося перейти в наступ. Річ у тім, що командний пресинг, який застосовували гравців ФК «Гладіолус» не давав гравцям ФК «АЖИ» правильно розмітитися на чужій половині поля. А якщо їм це вдавалося, то їх спроби раз по раз захлиналися не доходячи до логічного завершення: хоча б удару по воротах. А якщо удар і завдавався, то в рамці вдало діяв Олександр Воловик. Він впіймавши м'яч після удару відразу розпочинав атаку (інколи навіть самостійно її розганяючи: кидав впійману кулю собі під ноги і самостійно йшов в наступ). В одній із таких атак м'яч спрямували Олександру Сіренку, який опинився неприкритий неподалік від штрафної площі ФК «АЖИ». Прибравши на замаху першого гравця і вдало прокинувши м'яч повз другого, він завдав невідпорного пострілу (5-3). А грати лишилося хвилини зо дві.

ФК «АЖИ» після цього пропущеного м'яча, вже не вірив, що може виправити ситуацію. Хоча по інерції продовжував атакувати із залученням п'ятого польового гравця. Але такі спроби, як і до цього, дивідендів їм не принесли. Навпаки вони призвели до ще одного пропущеного голу. Юрій Пісклов, за лічені секунди до кінця гри, пішов у відбір на останнього гравця ФК «АЖИ». В боротьбі він вправно відібрав м'яч і технічно прокинув його собі на хід. Здійснивши декілька легких кроків він опинився сам перед пустими воротами і поставив «жирну» крапку у цій грі (6-3).
Красива і необхідна перемога ФК «Гладіолус».

Після цієї гри ФК «Гладіолус» скоротив до двох залікових пунктів відставання від першого місця. Водночас турнірну таблицю навіть незважаючи на поразку продовжує очолювати ФК «АЖИ». Але тепер його перебування на «Олімпі» не одноосібне. Компанію йому складає ФК «Мобільна вежа». По переду ще багато цікавих і напружених ігор (все четверте коло). Тому може статися все що завгодно.

Отже, розслаблятися не варто. Тільки вперед!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.